Izaberite stranicu

Privredno pravo

Advokatska kancelarija MS Legal savetuje i zastupa korporativne klijente, kako domaće tako i strane prilikom dolaska na domaće tržište.

MS Legal pruža usluge počev od savetovanja prilikom osnivanja privrednog društva, u smislu odabira odgovarajuće pravne forme društva za konkretnu poslovnu ideju, preko posredovanja u ugovaranju privrednih poslova i zaključenja ugovora u privredi, pa sve do daljeg razvoja društva, promene vlasničke strukture, uključujući i redovno zastupanje u sporovima u kojima je društvo strana u postupku.

Naši advokati orijentisani su na zastupanje i pružanje pravne pomoći kako jednostavnijim oblicima privrednog organizovanja (ortačko ili komanditno društvo), tako i društvima kapitala u okviru njihovog poslovanja (društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo), njihovim direktorima, članovima, zastupnicima ili organima društva.

Pravne usluge, naš advokatski tim pruža i drugim formama organizovanja kao što su fondacije, zadruge, udruženja i dr.

U delatnost naših advokata spada, takođe, zastupanje članova privrednog društva na sednicama društva, zastupanje u postupku medijacije ili zastupanje klijenata u sudskom sporu.

Pored rešavanja slučaja koji je pred njih stavljen i odgovaranja na sva postavljena pitanja naš tim advokata ima u vidu i naredne korake u poslovanju klijenata (kao što je poreski aspekt), te stoji na raspolaganju svojim klijentima za podršku i u toj oblasti. Na ovaj način naš tim nudi svojim klijentima optimalnu i sveobuhvatnu uslugu podrške u korporativnom poslovanju.

Posebnu pažnju MS Legal posvećuje start up preduzećima iz raznih delatnosti poslovanja koja se suočavaju sa velikim brojem noviteta i dilemma iz različitih pravnih oblasti.

U privrednim i drugim sudskim postupcima advokatska kancelarija MS Legal zastupa svoje klijente pred svim sudovima u zemlji.

Naši advokati učestvuju u postupcima medijacije (advokat i licencirani medijator Nataša Stojnov) i u arbitražnim postupcima (advokat i arbitar Valentina Momčilović) kako u svojstvu punomoćnika jedne od strana, tako i u svojstvu medijatora odnosno arbitra.